Xavier

Sempre m’ha agradat llegir, i sempre m’ha agradat escriure. Abans, però, escriure havia estat un acte íntim i privat. Amb el primer relat que vaig publicar a internet vaig descobrir el plaer de ser llegit. El plaer de compartir amb el lector la construcció d’una història. Ara, malgrat que els meus relats em segueixen semblant poc dignes de ser llegits, aquest acte compartit esdevé una necessitat. Un desig d’abocar interrogants, sentiments, emocions, que acabaran barrejant-se amb els interrogants, sentiments i emocions propis de qui vulgui llegir-los i fer-los seus.
A relatsencatala.com em trobareu sota el pseudònim XvI. Allà m’he enriquit amb els comentaris i consells d’altres autors i, tot plegat, m’ha dut a participar amb els relats “Recepta secreta” i “Qui perd paga el beure” en els reculls d’autoria compartida “relatsencatala.com versió 1.0” (Ed. La Quadriga, 2005) i “relatsencatala.com versió 2.0” (Ed. La Quadriga, 2006).

El març de 2012, poc abans que caduquin els auguris apocalíptics sobre la fi del món, he rebut el primer premi en la primera edició del concurs ARC-Catarsi de relats de ciència-ficció, fantasia i terror convocat sota el tema genèric “Apocalipsi” amb “El llac Cheko”. Aquest relat, junt amb quatre relats més, i la resta de finalistes, guanyadors de la corresponent convocatòria mensual, apareixen publicats als números 7 i 8 de la Revista Catarsi que es pot adquirir en llibreries especialitzades o per mail a revista.catarsi@gmail.com. Els dos exemplars inclouen, també, les il•lustracions guanyadores del concurs paral•lel i compten amb una portada doble obra d’Antoni Garcés, prolífic il•lustrador especialitat en mons fantàstics i ciència-ficció. Tota una edició de col•leccionista per a qualsevol aficionat al gènere.

El desembre de 2012 he estat guardonat amb el primer premi en la categoria de llengua catalana en la IV edició del “Premi Ovelles Elèctriques” pel relat “En la mesura dels possibles”. Els relats premiats ja es poden llegir a la web del premi.

Xavier Domínguez Roig és l’autor dels relats en català que podeu llegir en aquest web.

Comments are closed.